W końcu i mnie to spotkało...
Zwiń
X
-
W końcu i mnie to spotkało...
Wczoraj odmówiła posłuszeństwa, a dzisiaj pojechała do warsztatu... :szeroki_usmiech
Sprzęgło nagle pokazało :fuck1 Bez żadnych oznak, że coś jest z nim nie tak. Dzień wcześniej wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku...
...Nie ma to jak czeski cud techniki...
lacze
Aż chyba dzisiaj sobie

-
-
Pedał chodził normalnie. Okazało się, że mała srężynka przy sprzęgle padła, wiec trzeba wymienić całość. Sprzęgło wytrzymało 100 tys. km w Warszawskich warunkach.
Co do pepiczków, to mnie poniosło, bo i tak kocham moja Octafke nad życię i na nic w życiu bym ją nie zamienił. Jest jedyna w swoim rodzaju :szeroki_usmiech
Za parę dni będzie nowe sprzęgło i będzie jak dawniej. Octavia to kobieta no.1 w moim życiu. Sprawia zbyt wiele przyjemności, żebym mógł ją zostawić :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
I ch**! Cofam wszystko co wcześniej powiedziałem! Chyba rozwód się będzie szykował, bo ile można do tego samochodu dokładać?!?!? W przeciągu prawie sześciu lat, dołożyliśmy w nią ponad połowę wartości. K***A przecież za takie pieniądze można pyło kupić na prawdę wypasioną furę!!! Teraz wiem, że samochodem pożna pojeździć max. 3 lata i go sprzedać. Później są same problemy...
lacze
Komentarz
-
-
Gdy nie było modyfikowane, to padła skrzynia biegów po 40 tys. oczywiście było już po gwarancji. A tak to non stop, a to zamki w dżwiach, a to tu jakiś duperel, a to tam jakiś duperel. I tak w kółko. Non stop trzeba naprawiać jakieś gówna. W wakacje cały wydech mi się urwał.
P.S. Może dlatego, że przez rok stała na parkingu sądowym, jako w dowód w sprawie :roll: Wiadomo, że nie jeżdzony samochód szybciej się psuje, niż normalnie eksploatowany.
Komentarz
-
-
Nie jezdzony moze byc, ale powinien byc raz na miesiac odpalany na 15minut - tak zeby sie zagrzal. Inaczej kazde auto obojetne czy to Skoda czy inne z wyzszej polki wykonczy sie.Zamieszczone przez QBAP.S. Może dlatego, że przez rok stała na parkingu sądowym, jako w dowód w sprawie Wiadomo, że nie jeżdzony samochód szybciej się psuje, niż normalnie eksploatowany.
Komentarz
-
-
Ja tez planuje tyle pojezdzic ,a przynajmiej 3 lata az ja splace :wink: Niecale 2 lata przebieg 75kkm. Narazie w sumie nic powaznego nie siadlo,zobaczymy jak bedzie dalej. :roll: Ale narazie nie bylo zadnych modow,a pomalu planu male robieZamieszczone przez wasylqrde stary nie strasz mnie bo zamierzam mojąpojeździć z 5lat ,a nie za dużo nią jeżdze. Mam nadzieję że nie zacznie się sypać :?
Komentarz
-
-
AWARIA!
No ja niestety tez zaczynam powoli dokładać. W tym miesiącu to juz amorki, łączniki, gumy, dziś się dowiedziałem że i pompa wody i jakis samoregulator w silniku, do tego trzeba naprawić parownik w klimie.....a pitole, zalamka....
Chociaż z drugiej strony to przegibałem tą furką ponad 200 tys więc w końcu musiał nastąpić ten moment dokładania.....
Jak na 200kkm i nie bylo nic robione w zawieszeniu, to ja nie wiem czy to tak zle, biorac pod uwage nasz stan drog.Zamieszczone przez EmilNo ja niestety tez zaczynam powoli dokładać. W tym miesiącu to juz amorki, łączniki, gumy, dziś się dowiedziałem że i pompa wody i jakis samoregulator w silniku, do tego trzeba naprawić parownik w klimie.....a pitole, zalamka....
Chociaż z drugiej strony to przegibałem tą furką ponad 200 tys więc w końcu musiał nastąpić ten moment dokładania.....
A pompe wody to sie wymienia przy okazji rozrzadu i tyle. Zaoszczedzone wtedy 150zl odbije sie teraz w kwocie pompy i rozlozenia oraz zlozenia na nowo rozrzadu. I okaze sie pewnie jeszcze ze nie warto skladac juz starego paska tylko lepiej wymienic komplet. A w sumie nie czas na wymiane rozrzadu?? 215 kkm to gdzie w tej okolicy :?: :idea:
Komentarz
-
-
AWARIA!
Nakręciłem przez te 3,5 roku tu i tam, ale myślę że 80 % po trasie
, rozrząd zmieniałem przy 180 tys, faktycznie szkoda że nie wymienili od razu pompy. O dziwo po takim przebiegu takie elementy jak końcówki drążków - stan bdb, przepływomierz jeszcze nie padł, sprzęgło bez zarzutów...odpukać!
Komentarz
-
:shock: ladnie ,a jak amorki ? :roll: i jaki masz silnik ?Zamieszczone przez EmilNakręciłem przez te 3,5 roku tu i tam, ale myślę że 80 % po trasie
, rozrząd zmieniałem przy 180 tys, faktycznie szkoda że nie wymienili od razu pompy. O dziwo po takim przebiegu takie elementy jak końcówki drążków - stan bdb, przepływomierz jeszcze nie padł, sprzęgło bez zarzutów...odpukać!
Komentarz
-
-
AWARIA!
Amorki wymieniłem wczoraj :!: a te stare przy ostatniej diagnostyce wykazały ok 40 % sprawnosci, wszystkie zużywały się bardzo równomiernie.
A tak wogóle jaka jest minimalna bezpieczna sprawność amorków?
U mnie przy 75kkm amorki wyszly 50% i tez sie rowno zuzywaly.Zamieszczone przez EmilAmorki wymieniłem wczoraj :!: a te stare przy ostatniej diagnostyce wykazały ok 40 % sprawnosci, wszystkie zużywały się bardzo równomiernie.
A tak wogóle jaka jest minimalna bezpieczna sprawność amorków?
Chyba 30% albo 35% :roll:
Komentarz
-
-
Ja mam w irlandii 1.9 TDI z 2001 roku. Jak kupiłem to juz na start dołożyłem 700 euro. Nowy rozrząd, hamulce olej i wszystko co potrzeba. I to prawda ze, jedno zrobisz to drugie siądzie. Wymieniłem amory na przegląd to teraz mi wodę gotuje. Mechanik wszystko przeglądał i jest ok. Nowy termostat czujniki itd. A wodę wyrzuca. To nie czeskie tylko niemieckie gówno ale jeździ się przyjemnie i mało paliZamieszczone przez wasylqrde stary nie strasz mnie bo zamierzam mojąpojeździć z 5lat ,a nie za dużo nią jeżdze. Mam nadzieję że nie zacznie się sypać :?______________
pozdrawiam
bartek
Komentarz
-
-
Ale to jest ciekawe bo, jak jadę autostradą 150 km/h przez godzinę to wszystko jest ok a tylko zjadę z autostrady i zaraz wody niema. a jesli jezdze wolno to nic sie nie dzieje. nawet po kilku godzinach. Wymieniłem cały płyn teraz. Doczytałem sie tutaj ze nie tylko wazna jest temperatura zamarzania ale też ta górna. może u mnie było juz za dużo wody. dzieki za podpowiedz. Nie wiem czy to głowica ponieważ wszystkie korki są czyste bez osadów i płyn tez jest czysty nic na wierzchu nie pływaZamieszczone przez MaicroftUszczelka pod glowica poleciala jak wode wywala, albo sama glowica jest peknieta.______________
pozdrawiam
bartek
Komentarz
-
-
monocerottis I co, pomogła wymiana płynu? Bo mam od dwóch tygodni podobnie i akurat jestem na etapie kombinowania co dalej........ Mi wywala wodę z przegrzania.
Maicroft Czy Twoja diagnoza, cytuję:
"Uszczelka pod glowica poleciala jak wode wywala, albo sama glowica jest peknieta" nie powodowałaby ciągłego wywalania płynu, a nie jedynie w dość specyficznych warunkach?
ps. Podobno taki objaw może również powodować uszkodzona uszczelka zbiorniczka....
Komentarz
-
Komentarz